Mataerial is een anti-zwaartekracht 3D printer


Als je denkt aan 3D printers zie je snel een kubus-achtig apparaat bestaande uit een constructie met een arm eraan. Het kan alles voor je maken, als het maar binnen de beperkte ruimte past. Met deze nieuwe innovatie op het gebied van 3D printen kan de oude het raam uit. De innovatie heet: Mataerial.

Het ontwerp van Petr Novikov en Saša Jokić, Mataerial, lijkt meer op een onderdeel van de auto-industrie dan van een 3D printer.  Het is een 3D printer die niet een speciale ondergrond nodig heeft. Elke ondergrond voldoet. De hoek waaronder deze staat maakt ook niet uit. Het mogelijk maken van deze 3D geprinte objecten is met dank aan de innovatieve printkop en het snel uithardende vermogen. Mataerial gebruikt veel dikkere lagen dan de originele 3D printer die het met minuscule 2D laagjes doet.

De functionaliteit is niet overal bruikbaar. zeer complexe en gedetailleerde objecten zijn moeilijk te maken met de Mataerial. Dit komt doordat deze 3D print techniek nog niet zeer nauwkeurig kan werken. In de toekomst zal dit zeker verbeteren. Ook al is het apparaat op dit moment niet nauwkeurig, het is wel zeer hypnotiserend om te kijken hoe hij door elkaar draaiende objecten maakt. Bekijk het ook in het filmpje hierbeneden.

Bron: Mataerial

About these ads

Tags:, ,

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

Volg

Ontvang elk nieuw bericht direct in je inbox.

Doe mee met 49 andere volgers

%d bloggers like this: